Egészség

Húgyúti sérülés: veseelégtelenséghez is vezethet
A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet. Húgyúti sérülés gyanúja esetén mindig forduljon orvoshoz.
ma, 02:40
Webbeteg.hu
Legyen óvatos, ha a testvérénél volt már trombózis
A mélyvénás trombózis számtalan embert érint manapság, melyért a nem megfelelő életmódon kívül a genetika felelős. A családi halmozódás sok beteg esetében megfigyelhető, így tanulmányok alapján fokozott óvatosságra intik azokat, kiknek testvére már átesett a problémán. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista így a genetikai szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.
tegnap, 23:23
Webbeteg.hu
A fogamzásgátlás biztonságáról
Egyik fogamzásgátlási módszer sem nyújt száz százalékos védelmet, de segít a nem kívánt terhesség kockázatát a minimumra csökkenteni, ha a párok tudják, miért vallottak kudarcot egyik vagy másik módszerrel.
tegnap, 22:03
Informed.hu
hirdetés
Elrontott plasztikai műtéte miatt szinte ülni is képtelen volt egy angol nő
Elrontott plasztikai műtéte miatt szinte ülni is képtelen volt egy angol nő
A 36 éves Heidi Faulkner Hertfordshire-ból minden megtakarított pénzét arra költötte, hogy fogyása után megereszkedett fenekét megoperáltassa, és ismét csinosnak érezze magát, ám orvosai kontármunkát végeztek, így a nő szinte leülni sem tudott sebei miatt.
tegnap, 21:30
Noinetcafe.hu
Évi 21 millió felett a pénz már nem boldogít
Angus Deaton, a Princeton Egyetem közgazdásza nyert el idén a közgazdasági Nobel-emlékdíjat a szegénység, a fogyasztás és a jólét területein folytatott kutatásaiért. Deaton rengeteg megfigyelése közül az látszik a legérdekesebbnek, amely szerint felett a pénz nem is boldogít.
tegnap, 21:20
Egeszsegtukor.hu
A cukorbetegség szövődményei
A cukoranyagcsere szervezetünk működése szempontjából központi jelentőségű. Nem meglepő, ha az egyensúly felborulásával számtalan szerteágazó szövődménnyel kell számolnunk. ...
tegnap, 19:30
Hazipatika.com
Nyolc dolog, ami boldogsághoz kell
Egyszerű tippek az életmód-tanácsadótól, hogy elégedettebbek és sikeresebbek lehessünk.
tegnap, 19:29
Blikk.hu
Kis lépésekkel az elhízás ellen
,,Mozogj többet, egyél okosabban! Kis változtatásokkal lehet leghatékonyabban felvenni a harcot az elhízással szemben” – mondta Prof. James O. Hill, obezitológus az idei Európai Obezitológiai Kongresszuson.
tegnap, 19:20
Egeszsegtukor.hu
A hólyaghurut kezelése otthon
A tél - az influenza mellett - a felfázások szezonja is. Ha szokottnál jóval gyakrabban meg kell látogatnunk a mellékhelyiséget, fáj a hasunk, és ráadásul vizelés közben égető fájdalmat érzünk, szinte biztos, hogy a tüneteket hólyaghurut okozza.
tegnap, 18:28
Informed.hu
A kávé valószínűleg mégsem növeli a szívritmuszavar kockázatát
A kávé valószínűleg mégsem növeli a szívritmuszavar kockázatát
A legújabb kutatás azt mutatja, hogy a kávéfogyasztás mégsem növeli a szívritmuszavar egyik gyakori válfajának, a pitvarfibrillációnak a kockázatát.
tegnap, 18:00
Noinetcafe.hu
hirdetés
5 szuper tipp, hogy formába hozd magad tévézés közben
 Akár több részt is megnézhetünk a kedvenc sorozatunkból, miközben egyre szebbek és csinosabbak lehetünk.
tegnap, 17:43
Blikk.hu
Öt titok, amit biztos nem tudtál az evésről!
Miért büdös órákig a szánk, ha fokhagymát eszünk, és mit tehetünk ellene? Miért korog a gyomrunk? Íme a válaszok!
tegnap, 17:40
Blikk.hu
Öt titok, amit biztosan nem tudtál az evésről!
Az ember csak úgy eszik, eszik, aztán azt sem tudja, mi van... Na jó, elmondjuk:
tegnap, 17:08
Blikk.hu
Mennyi a túl sok szex?
Mindannyian tudjuk, hogy a szex hangulatjavító és feszültségcsökkentő, de előfordulhat, hogy egyszerűen túl sokat gondolunk rá - vagy túl sokat csináljuk. Adott tehát a kérdés: mennyi szex ideális és mennyi a túl sok? ...
tegnap, 17:00
Hazipatika.com
Láttam hamuszín arcotokat – fotókiállítás a FilmesHÁZban
Láttam hamuszín arcotokat – fotókiállítás a FilmesHÁZban
Chochol Károly fotóművész 1956-os munkáiból nyílik kiállítás a FilmesHÁZban, a IX., Ráday u. 31/k alatt október 14-én este 6-kor. A tárlatot Szarka Klára fotótörténész nyitja meg, majd Devecseri Gábor Láttam hamuszín arcotokat című verséből idéz, és beszél a költeményről Varga Sándor Márton. Az ünnepség után Dunavölgyi Péter beszélget a fotóművésszel.
tegnap, 17:00
Eletforma.hu
Egészségesebb rovarokat enni, mint marhasteaket
Egy európai tanulmány összehasonlította, mi az egészségesebb, az ehető rovarok vagy a hagyományos fehérjeforrások, amilyen a csirke, sertés, marha fogyasztása. Az eredmény meglepő: tápérték tekintetében a rovarok felülmúlják az emlősöket és a madarakat.
tegnap, 16:55
Origo.hu
A bérrendezést sürgeti a rezidensszövetség
A bérrendezést sürgeti a rezidensszövetség
A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) szerint a problémák megoldásának első lépése az egészségügyben dolgozók bérrendezésének megfelelő mértékű folytatása kell legyen, minden más csak ezután jöhet - olvasható a szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.
tegnap, 16:39
Drinfo.hu
Ki vehette át a Kiváló Kardiológiai Centrum címet?
Kiváló Kardiológiai Centrum címet vett át a debreceni Kardiológiai Klinika, ahol évente tízezer fekvő- és ötvenezer járóbeteget látnak el.
tegnap, 16:34
Webbeteg.hu
Mit csinálj a kinőtt ruháiddal?
Tele van a szekrényed olyan ruhákkal, amiket már nem használsz? Itt az idő egy kis jó cselekedetre! Ha eladományozod azokat a darabokat, amiket nem hordasz, nagyon sok rászorulónak segíthetsz!
tegnap, 16:30
Kamaszpanasz.hu
 A szülőkön is múlik a menzareform sikere
A szülőkön is múlik a menzareform sikere
A menzareform enyhén szólva is vegyes fogadtatásra talált az érintettek körében. Sok gyerek egyszerűen nem eszi meg a számukra új, ízetlen ételeket. Ez különösen a bölcsődés és óvodás korosztály esetében aggasztó. A dietetikusok szerint otthon kell rászoktatni a gyerekeket az egészséges, de kevésbé jó ízű ételekre.
tegnap, 16:25
Hvg.hu
Íme tíz ötlet, hogy elkerüld a szén-monoxid-mérgezést!
A Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap szakemberei összeállították, mire figyeljünk, hogy elkerüljük a szén-monoxid-mérgezést. Íme a tanácsaik:Nézzünk körül otthonunkban, van-e nyílt égésterű...
tegnap, 16:23
Ittlakunk.hu
Hagyta, hogy a vadidegen, értelmi sérült férfi megfogja a kezét. Nagyszerű dolgot tett!
Hagyta, hogy a vadidegen, értelmi sérült férfi megfogja a kezét. Nagyszerű dolgot tett!
Megzavarodott a tömegben és segítségért könyörgött a tekintete.
tegnap, 16:05
Kiskegyed.hu
Nagyon jó hír az asztmásoknak!
Az utóbbi időben egyre gyakoribbak az allergiás megbetegedések, különösen az ipari országokban. A szénanátha mellett jelenleg az allergiás asztmát tekintik az egyik legelterjedtebb ilyen betegségnek. Német kutatók most felfedeztek egy olyan fehérjét, amely kritikus szerepet játszik az allergiás légúti gyulladás kialakulásában.
tegnap, 16:00
Egeszsegtukor.hu
Ez az éjszaka végre mindenkié!
Ez az éjszaka végre mindenkié!
A nem akadálymentes közlekedés, a villogó fények, a szórakozóhelyek nem megfelelő elrendezése közel  68 ezer 18-35 éves fiatal, fogyatékossággal élő számára nehezíti meg az éjszakai életbe való bekapcsolódást. A Fehér Paradicsom Klub kezdeményezés célja egy olyan kulturális helyszín létrehozása, ahol az akadálymentesítés többet jelent egy akadálymentes mosdónál. A kezdeményezés egyik első lépéseként kerül megrendezésre október 15-én ’Az éjszaka mindenkié!’ rendezvény.
tegnap, 15:01
Eletforma.hu
Miért terjeszt valóban betegségeket a köhögés és a tüsszögés?
Miért terjeszt valóban betegségeket a köhögés és a tüsszögés?
A kutatók felfedezték, hogy az influenzavírusok a szájpadláson tenyésznek, ami megmagyarázza, miért segíti elő a köhögés és a tüsszögés a vírus terjedését.
tegnap, 15:00
Noinetcafe.hu
Hogyan javítható a hajlékonyság?
Hogyan profitálhat a fascia tréningből a hajlékonyság (flexibilitás) és a robbanékonyság tekintetében?
tegnap, 14:55
Webbeteg.hu
Maláj utasszállító - Moszkva lövette le?
"Részeg szakadárok nem tudnak egy Buk rakétarendszert kezelni."
tegnap, 14:47
Nepszava.hu
A misztikus százlábú
A százlábú mindig feltűnést kelt a kertben, amikor váratlanul felfedezzük kövek alatt vagy kőfalak repedésében. 
tegnap, 14:45
Szepzold.hu
5 dolog, amit csak a göndör hajúak érthetnek
Dolgok, amelyekkel nap mint nap szembesülnöd kell, ha loknijaid vannak.
tegnap, 14:22
Blikk.hu
Családbarát szemlélet: lakásokkal bővült a Tűzoltó utcai Gyermekklinika
Lakásokat újítottak fel a Tűzoltó utcai Gyerekklinika melletti épületben. A klinika alapítványa, az Őrzők Alapítvány Magyarországon egyedülálló módon, gyermek- és családbarát szemléletben...
tegnap, 14:16
Ittlakunk.hu
Találd meg a kiutat a dohányzásból!
Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!
tegnap, 14:14
Kamaszpanasz.hu
Megfázás, torokfájás: kezeljük szelíden!
Az őszi-téli időszakban zsúfolásig megtelnek az orvosi rendelők a torokfájással, meghűléssel küzdő betegekkel. Hogyan segíthetjük a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és mikor kell orvoshoz fordulnunk panaszainkkal? ...
tegnap, 14:05
Hazipatika.com
Megfázás, nátha: alternatív megoldások
Nyakunkon a meghűlések időszaka, amikor próbálunk mindent megtenni a tünetek enyhítése érdekében. Milyen alternatív megoldásokat kínál a homeopátia? ...
tegnap, 14:00
Hazipatika.com
Hét regionális irodát alakított ki a betegjogi központ
Hét regionális irodát alakított ki az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) uniós forrásból, a három éve alakult intézmény mára az egészségügyi, szociális és gyermekeket érintő ellátórendszer aktív tagjává vált - közölte a központ főigazgatója kedden Budapesten.
tegnap, 13:55
Webbeteg.hu
Ónodi-Szűcs Zoltán az új egészségügyi államtitkár
Ónodi-Szűcs Zoltán az új egészségügyi államtitkár
Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az egészségügyért felelős új államtitkár - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten.
tegnap, 13:45
Drinfo.hu
Minden idők 10 legbizarrabb gyógymódja
Valaha úgy gondolták, hogy egy erős fekete vagy egyfajta "gyógynövényes cigaretta" jót lehet az asztma ellen. És ez még messze nem a legfurcsább. Kapaszkodjon meg, tíz meredek gyógymódot gyűjtöttünk össze. ...
tegnap, 13:45
Hazipatika.com
Magas vérnyomást okozhatnak a fogamzásgátlók
Ma az egyik legmodernebb módszer a nem kívánt terhesség megakadályozására a fogamzásgátló tabletta használata. Sajnos, amellett, hogy 100 százalékban nem biztonságos a hatás, előfordulhat, hogy provokálja a magas vérnyomás megjelenését. ...
tegnap, 13:30
Hazipatika.com
Lehet, hogy én is HIV-fertőzött vagyok?!
The post Lehet, hogy én is HIV-fertőzött vagyok?! appeared first on Videoklinika.
tegnap, 13:27
Videoklinika.hu
Bárki lehet HIV-fertőzött
The post Bárki lehet HIV-fertőzött appeared first on Videoklinika.
tegnap, 13:25
Videoklinika.hu
8 elképesztő trükk, ha elkapott a nátha (videó)
8 elképesztő trükk, ha elkapott a nátha (videó)
A náthát még mindig nem tudják meggyógyítani az orvosok, de ezzel a 8 szenzációs trükkel legalább a tüneteket enyhítheted, íhy elviselhetőbb lesz az a bizonyos 7 nap.
tegnap, 13:22
Kiskegyed.hu
A csonttörések és kezelésük
A váz- és izomrendszert minden nap érik kisebb-nagyobb sérülések. A zúzódások, horzsolások mindennaposak, emellett pedig az egyik legrettegettebb sérülés a törés (fractura), mely szerencsére ritkán fordul elő az ember életében.
tegnap, 13:11
Webbeteg.hu
Sült kelkáposztatekercs - Egészségséfünk receptje
Lehet, hogy ez az étel kicsit időigényesnek tűnik, de megéri picit többet bajlódni vele. A hagyományos töltött káposztához nagyon hasonlít, viszont picit egészségesebb.
tegnap, 13:00
Egeszsegtukor.hu
És eljön nap, amikor mindenki kiszabadulhat
És eljön nap, amikor mindenki kiszabadulhat
A szabadulószobáké a péntek éjszaka 2015. október 16-án. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. Tavaly 35 Budapesti és 17 vidéki szoba csatlakozott a kezdeményezés, 1500 hazai, és külföldről speciálisan erre az alkalomra hazánkba látogató játékost megmozgatva.  Idén előreláthatólag újabb szabadulószobák csatlakoznak a programhoz.
tegnap, 13:00
Eletforma.hu
Vigyázat! Trombózist okozhatnak az új fogamzásgátlók!
Egy német kutatás szerint az új típusú fogamzásgátló tabletták szedése nagyobb trombózisveszéllyel járhat, mint elődeiké.
tegnap, 12:21
Blikk.hu
 Mennyi koffeint iszunk meg az energiaitalokkal, instant kávékkal?
Mennyi koffeint iszunk meg az energiaitalokkal, instant kávékkal?
Kávék, instant kávékeverékek és energiaitalok koffeintartalmát vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Egy energiaital akadt fenn a szűrőn: több volt a koffein benne, mint ahogyan az a címkén szerepelt. A hatóság felhívja a figyelmet, hogy felnőtteknek maximum 400 milligramm koffein napi fogyasztása nem okoz egészségi problémát, egy 25 kilogramm testtömegű gyermek esetében azonban egy kisebb doboz energiaital elfogyasztása is egészségi kockázattal járhat.
tegnap, 12:00
Hvg.hu
 Az első három évben eldőlhet, ki lesz kövér felnőtt
Az első három évben eldőlhet, ki lesz kövér felnőtt
Az elhízás manapság járványszerű elterjedéséért nemcsak a mozgásszegény életmód tehető felelőssé: táplálkozáskutatók szerint a felnőttkori elhízás az esetek közel harmadában az első ezer nap magas fehérjebevitelére vezethető vissza.
tegnap, 12:00
Hvg.hu
Eláruljuk mire van szüksége egy 1-3 éves gyereknek!
Az 1-3 évesek napi energiaszükséglete viszonylag magas (egyévesen kb. 800 kcal, háromévesen pedig 1200-1300 kcal), amelynek 7-15%-át fehérjével, 40-45%-át szénhidráttal, 35%-át pedig különböző zsírokkal ajánlott fedezni - nem mindegy azonban, milyen forrásból.
tegnap, 11:52
Blikk.hu
Amit a visszérkrémekről tudni érdemes
Amit a visszérkrémekről tudni érdemes
A gyógyszertárakban többféle, visszér kezelésére szolgáló termék kapható, amelyek azonban nem gyógyítják meg a megbetegedést.
tegnap, 11:45
Otvenentul.hu
A megemelkedett vércukorszint is rosszat tesz a babának
A terhes nőkben már a cukorbetegség küszöbét el nem érő vércukorszint-emelkedés is növeli a magzat szívfejlődési rendellenességeinek kockázatát – állapították meg az amerikai Stanford Egyetem kutatói.
tegnap, 11:45
Egeszsegtukor.hu
Tudtad? Negyed óráig tart az ideális szex!
New Brunswick – A legutóbbi kutatás szerint a húsz perc már hosszúnak számít a szexben.
tegnap, 11:30
Blikk.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
310,1
USD
272,5
CHF
283,4
hirdetes